Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken!


steigerbouwer

Er ontstond vandaag ontzettend veel ophef rondom de ZZP'er. Waar kwam dat vandaan?. Een column van RTL-Z journalist Mathijs Bouwman, die in een artikel het beeld schetste dat de PvdA een wetswijziging wil toepassen die ZZP'ers zes- tot achthonderd euro per jaar lichter gaat maken.


ZZP'er: laten betalen of vrijuit laten gaan?
Het blijkt dus dat de ZZP'er steeds belangrijker wordt, gezien de enorme belangstelling dat door toedoen van het bericht op ZZP Nederland en NRC.nl ontstond. Ook de manier waarop gereageerd werd door lezers - over de positie van de ZZP'er - is opvallend.

Want het is een heet hangijzer: wordt de ZZP'er nou echt door de overheid beschermd, of moeten ze meer met rust gelaten worden?

Eenzelfde discussie is voelbaar als het gaat om de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Veel ZZP'ers hebben zo'n arbeidsongeschiktheidsverzekering namelijk niet afgesloten. Te duur. Niet bewust van de risico's. Of: ik ben kerngezond en mij gebeurt niets. Oftewel, de redenen om geen arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten zijn uiteenlopend.

Websites voor het vergelijken van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen
Maar feit blijft dat het een kostenpost is die nogal zwaar drukt op de ZZP'er. Toch is het geen onverstandige zet om de ene arbeidsongeschiktheidsverzekering af te zetten tegen de ander op een neutrale vergelijkingssite als die van AOV vergelijken.

Daarop staan een aantal reguliere verzekeraars, maar ook een alternatieve arbeidsongeschiktheidsverzekering.