Arbeidsongeschiktheid? Maar ik word toch niet ziek!

Financiele gevolgen arbeidsongeschiktheidEr zijn bijna 800.000 arbeidsongeschikten in 2014. Dat zijn enorme aantallen. Arbeidsongeschiktheid heeft vaak een forse inkomensdaling tot gevolg. Hieronder even wat feiten op een rij die je aan het denken zouden kunnen zetten. 

  • Bij een leeftijd van 41 jaar is de kans viermaal groter dat je arbeidsongeschikt raakt, dan je kans op overlijden gedurende je werkzame leeftijd. Iemand van 34 jaar jong heeft een kans van 49% om 90 dagen of langer arbeidsongeschikt te worden voordat hij 65 wordt.
  • De meeste mensen zijn financieel beter beschermd tegen inkomensverlies in geval zij overlijden dan in geval zij arbeidsongeschikt raken, hoewel de kans 3 tot 5 keer groter is dat zij arbeidsongeschikt raken dan dat zij overlijden.
  • Een op zeven mensen tussen 35 en 65 jaar wordt 5 jaar of langer arbeidsongeschikt. Bijna de helft van de gedwongen woningverkopen heeft als oorzaak inkomensterugval en financiële problemen arbeidsongeschiktheid slechte 2% door overlijden van de eigenaar.
  • De meest voorkomende oorzaken die leiden tot langdurige arbeidsongeschiktheid zijn rugproblemen, hart- en vaatziekten, en artritis. Als je 10% van je inkomen ieder jaar zou wegzetten, en je zou ooit een jaar arbeidsongeschikt raken, zou je in een jaar al je spaargeld kwijt zijn.
  • Ongeveer 25% van de ZZP-ers en kleine ondernemers heeft nog steeds geen arbeidsongeschiktheids verzekering. De premies voor arbeidsongeschiktheids-verzekering zijn de laatste jaren met 30% gedaald.Het aantal aanbieders van arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen is enorm toegenomen. 

©2020 Designed, developed and hosted by DreamView ICT & Internet Services